Els dos corredors s’emporten el triomf als 21 quilòmetres de la Trail dels Fars Nocturna, mentre que Isabella Orellana i Tomeu Salord, s’imposen als 13 quilòmetres

Nit d’estrelles i de calor la que es va viure aquest dissabte en la segona edició de la Trail dels Fars Nocturna, tercera prova de la Illa dels Trails, on dos noms es van alçar per sobre de tots, Joan Florit i Mari Alles, guanyadors dels 21 quilòmetres. Isabella Orellana i Tomeu Salord van ser els més ràpids en la distància de 13 quilòmetres, en una jornada que va acabar molt bé a la base de San Isidro, i que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i de la Agència d’Estratègia Turistica dels Illes Balears, i l’organització de Biosport Menorca i Elitechip, amb la col·laboració de l’ajuntament de Maó.

L’alta humitat que va haver-hi durant tot el dissabte no va donar cap treva a les 20 hores quan va arrencar la carrera de 21 quilòmetres en el far de Favàritx. Una sortida ràpida, amb arribada fins al far per a després prendre el Camí de Cavalls rumb a Es Grau. L’alaorenc Joan Florit va demostrar, una vegada més, que està per sobre de la resta de corredors de l’Illa en emportar-se el triomf en solitari, arribant a meta amb un temps d’1.37:40. Li van acompanyar en el podi els mallorquins Pep Joan Serra (1.42:30) i Llorenç Socias (1.46:02). D’aquesta manera, Florit aconsegueix el seu tercer triomf en altres tantes carreres de Illa dels Trails.

En dones, la ciutadellenca Mari Allès no va trobar rival, corrent còmoda des del principi i dosificant per a arribar a meta amb un temps de 2.05:36. Francisca Ribot i Victoria Benávides López van completar el podi femení amb 2.13:14 i 2.16:29, respectivament.

Sobre les 21 hores, i amb els primers dels 21 quilòmetres ja passant la zona de Es Grau, es va donar la sortida a la segona carrera on el bon fer del ciutadellenc Tomeu Salord li va valer per a imposar-se en els 13 quilòmetres flirtejant amb baixar de l’hora i acabant amb un temps d’1.00:58. Carlos Melià va ser segon amb un temps d’1.01:23, mentre que Toni Florit va ser tercer amb 1.01:53.

En la competició femenina, Isabella Orellana va ser la més ràpida i la més regular i va travessar la meta amb un temps d’1.10:21, seguida de Clara Coll (1.17:55) i de Monica Bosch amb 1.18:13.

En acabar, es va procedir al lliurament de trofeus en la qual l’alcalde de Maó, Héctor Pons, el regidor d’Esports de Maó, Carlos Montes, la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa, i el capità en cap de la Base de San Isidro, David Celdrán, van procedir al lliurament de trofeus, que va donar per tancat un esdeveniment que li cedeix ara el testimoni a la October Trail del pròxim dissabte 16 d’octubre, a Ciutadella.