Més de mig millar de corredors participaran en la segona edició d’una carrera que ofereix les distàncies de 21KM i 13KM i que acaba a la base de San Isidro

La segona edició de la Trail del Fars Nocturna omplirà aquest dissabte d’estrelles, més si cap, el tram de Camí de Cavalls que uneix el far de Favàritx i la Base Militar de San Isidro. Més de 500 participants prendran la sortida repartits en les distàncies de 21KM i de 13KM en una carrera que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i de la Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears, i dels quals més d’un 35 per cent són de fora de l’Illa. Serà la tercera parada de la Illa dels Trails, una competició que s’ha estrenat aquest 2021 i que ofereix cinc esdeveniments esportius fora de la temporada turística.

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha encarregat de presentar l’esdeveniment aquest dimecres, acompanyada de l’alcalde de Maó, Héctor Pons, i el capità en cap de la Base Sant Isidre, David Celdrán, a més de Toni Capó, un dels dos organitzadors.

L’esdeveniment arrencarà aquest dijous i divendres amb el lliurament de dorsals en els poliesportius municipals de Sant Lluís i des Mercadal, a més de la Piscina Municipal de Ciutadella. El dissabte, de les 13 a les 18 hores, els participants podran recollir la seva borsa de corredor en el Restaurant Sa Lliga, en el port de Maó. A les 20 hores donarà sortida en el far de Favàritx, la carrera dels 21 quilòmetres fins a la base de San Isidro. A les 21 hores, des del camp de futbol de Es Grau, arrencarà la prova dels 13 quilòmetres amb mateix destí.

La prova, dins del marc de Reserva de Biosfera, compta amb una sèrie de mesures destinades a minimitzar l’impacte en el mitjà com el servei d’autobús inclòs en el preu que traslladarà als participants des de l’Estació Marítima de Maó a les 19 hores en el cas dels 21 quilòmetres, i a les 20 hores en el cas dels 13 quilòmetres. A més, s’elimina al màxim els plàstics d’un sol ús, i es farà una gestió eficient dels residus dels avituallaments.

Una altra mesura lligada al pas dels corredors per la zona del parc natural de l’Albufera des Grau serà la limitació del nombre de lúmens dels frontals.

L’esdeveniment estrena recorregut i meta ja que en aquesta edició la fi de festa serà en la zona de la base militar de San Isidro, mostra de la bona col·laboració i implicació amb els militars que gestionen la instal·lació.

La carrera és la tercera de la lliga Illa dels Trails després de la Trail dels Barrancs i la Trail dels Fars, i ha incrementat un 75 per cent en el nombre d’inscripcions respecte a 2020, arribant a superar el 35 per cent de la seva participació de fora de Menorca, la qual cosa demostra que es tracta d’un esdeveniment que atreu turisme fora de temporada.

La Illa dels Trails viurà la seva quarta etapa el pròxim 16 d’octubre amb la October Trail i es completarà el 14 de novembre amb l’estrena de la Trail del Nord, una competició nova que es disputarà entre Ciutadella i Fornells, amb tres distàncies.